کسب و کار

نظر

از همان دوران نوجوانی چالش ها برای انتخاب رشته و شغل مورد نظر نیز وجود دارد . شغل حسابداری شغلی است که شاید هرکسی نتواند از عهده آن بر بیاید .  کار یک حسابدار جمع آوری اطلاعات در مورد نظر و ثبت و طبقه بندی آن ها می باشد تا بتواند بدین طریق گزایری های مالی را ارائه دهد . بنابراین یک حسابدار معمولا با اطلاعات مالی سر و کار دارد . بسیاری از حسابداران بسته به نوع سازمان هایی که برایشان کار می کنند، در حوزه خاصی متخصص می شوند مثلا بعضی در حوزه بیمه، برخی در حوزه سلامت و برخی نیز در حوزه پیمانکاری فعالیت دارند.در واقع حسابدار فردی است که علاوه بر رسیدگی به امور مالی، اطلاعات مالی را نیز شناسایی می‌کند و سپس آن‌ها را ثبت می‌کند. در این مقاله حقوق و درآمد شغل حسابداری را در ایران و خارج از کشور با هم مقایسه کرده ایم و شما را با ویژگی ها و وظایف یک حسابدار موفق و موظف آشنا کرده ایم و فهرستی از فرصت های شغلی حسابداری را در این صفحه برای شما عزیزان آورده ایم .

 

تعریف حسابداری

حسابداری یک سیستم است که در آن فرآیند جمع آوری، طبقه بندی ، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارش های مالی و صورت های حسابداری در شکل ها و مدلهای خاص انجام می گیرد تا افراد ذی نفع درون سازمانی مثل مدیران سازمان و یا برون سازمانی مثل بانک ها، مجمع عمومی سازمان مورد نظر و یا مقامات مالیاتی بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند. 

 

وظایف حسابدار

ثبت اسناد حسابداری در دفاتر و یا نرم افزار حسابداری (این روزها نرم افزارهای حسابداری جای دفاتر حسابداری را گرفته اند)

ثبت اطلاعات کارکنان و محاسبه حقوق و دستمزد ماهیانه آنها و پرداخت فیش حقوقی به آنها

تهیه و بررسی صورت های مالی و کسب اطمینان از درستی و انطباق آنها با قوانین و مقررات مالی و محاسباتی جاری کشور

محاسبه بدهی مالیاتی، تهیه اظهارنامه مالیاتی و نظارت بر پرداخت صحیح و به موقع مالیات ها

ثبت درآمدها و هزینه های شرکت و کنترل حساب سود و زیان و ارائه گزارش های دوره ای در این خصوص به مدیریت

تهیه، سازماندهی و نگهداری گزارشات مالی قانونی

ارزیابی عملیات مالی و پیشنهاد بهترین روشها به مدیریت

پیشنهاد روشهای کاهش هزینه، افزایش درآمد و بهبود سود


مهارت‌های مهم حسابدارن

مهارت‌های مختلفی وجود دارد که همه حسابداران برای موفقیت در شغل خود به آنها نیاز دارند. برخی از مهم‌ترین مهارت‌های حسابداری عبارت‌اند از:


توجه به جزئیات: به طور قطع هر حسابدار باید بسیار ریزبین و نکته سنج باشد، چرا که اعداد و ارقام ارتباط دارد. حسابداران باید توجه کافی به جزئیات داشته باشند، تا بتوانند اطلاعات را درست و منظم دسته بندی و نگهداری کنند. هر شرکت و سازمانی مقدار بسیار زیادی داده مالی دارد که تحلیل تمام آنها اگر با دقت نباشد، وقت تلف کردن است. هر حسابداری با مقدار داده‌های مالی که باید مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد، می‌تواند به راحتی مرتکب اشتباه شود؛ اگر این خطاهای ساده مورد توجه قرار نگیرند، می‌توانند به مشکلاتی بزرگ تبدیل شوند.

حسابداری کسب و کار: برای مؤثر بودن در این نقش، یک حسابدار باید تمام فعالیت‌ها و نوع کار کسب و کار را به منظور تحلیل دقیق و تفسیر داده‌های مالی، درک کند. داشتن اطلاعات کافی از آنچه کسب و کار انجام می‌دهد، زمینه‌ای برای حسابداران فراهم می‌کند تا بتوانند به راحتی اطلاعات مالی را بررسی کنند.

سواد رایانه: حسابداران باید بتوانند از نرم افزارهای پیشرفته حسابداری و سایر ابزارهای مبتنی بر رایانه استفاده کنند تا در شغل خود کارآمد باشند.

مهارت‌های تحلیلی: جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده‌های مالی هر شرکت، بخش بزرگی از وظیفه هر حسابداری است. در حقیقت، استفاده از تجزیه و تحلیل داده در حوزه حسابداری یک روند نوظهور در صنعت مالی شرکت‌ها است که تأثیر بسیار زیادی در رشد این شغل در آینده دارد.

مهارت‌های ارتباطی: حسابداران باید بتوانند با دقت گوش دهند تا بتوانند حقایق و ارقام مربوط به مشتریان، مدیران یا سایر ذینفعان را به دقت جمع آوری کنند. آنها همچنین باید بتوانند نتایج کار خود را به روشنی بیان کرده و یافته‌های خود را در گزارش های کتبی ارائه دهند.

مهارت در ریاضی: یک تصور غلط رایج این است که شما باید در ریاضی خوب باشید که حسابدار شوید. درست است که داشتن مهارت در ریاضی به منظور تجزیه و تحلیل، مقایسه و تفسیر داده‌ها و ارقام مهم است، اما با این حال، معمولا نیاز نیست که خیلی مهارت‌های پیچیده‌ای از ریاضی یاد بگیرید تا حسابدار شوید.



وضعیت استخدام و بازار کار حسابدار

بازار کار شغل حسابداری و به ویژه استخدام کمک حسابدارهمیشه داغ است و حسابدارها در همه ی شرکت ها و کسب و کارها از افراد مهم و تاثیرگذارند. برای مشاهده فرصت های استخدام حسابداری که به تازگی منتشر شده اند اینجا کلیک کنید. حسابدارها اغلب در ساعت های اداری فعالیت می کنند اما ممکن است بنابر ضرورت در ساعت های دیگر و حتی روزهای تعطیل هم کار کنند. حسابداری شاخه های متعددی دارد اما پرکاربردترین شاخه های شغل حسابداری شامل موارد زیر است:


حسابداری مالی: در مراکز و موسسات و...

حسابداری مالیاتی: در واحدها و سازمان‌­های دارایی و مالیاتی

حسابداری صنعتی: در واحدهای صنعتی و تولیدی

حسابداری بانک: شعب بانک‌­ها

حسابداری دولتی: مراکز و سازمان‌­های دولتی

حسابداری بیمه: موسسات و ادارات بیمه



حداقل تحصیلات مورد نیاز برای ورود به شغل حسابداری

در ابتدا مراحل تبدیل به یک حسابدار را طی و سپس اقدام به اخذ مدرک حسابداری کنید.

و سپس با انتخاب یکی از گرایش های رشته حسابداری مانند حسابداری دولتی، عمومی یا مالی، مدیریت، صنعتی، سیستم ها، موسسات غیر انتفاعی، اجتماعی، مالیاتی، بودجه ای، حسابرسی و . . .، می توانید به کار مشغول شوید و تجربه و مهارت کسب کنید.


شرایط استخدام شدن در رشته های حسابداری سخت نیست اما بسیار مهم است که تحصیلات خود را در رشته ی حسابداری گذرانده و مدرک حسابداری را نیز دریافت کرده باشید.


برای آن که بتوانید در رشته حسابداری دانشگاه های مختلف ایران یا خارج از کشور پذیرش بگیرید لازم است که در دروس خاصی نمره قابل قبولی را کسب کنید و نمره بعضی دروس در قبول شدن این رشته تاثیر چندانی ندارد.


گذراندن دوره کارآموزی: دوره کارآموزی خود را در شرکت یا سازمانی بگذرانید که علاقه دارید در آنجا مشغول به کار شوید. کار کردن در آنجا به شما کمک می‌کند در همان زمانی که برای اخذ مدرک خود تلاش می‌کند، تجربه کاری مرتبط به‌دست آورید. این تجربه کاری، در آینده به شما کمک خواهد کرد نسبت به کسانی که برای این سمت شغلی درخواست می‌دهند، اولویت داشته باشید. قرارگرفتن در همان محیط، شبکه‌سازی و ایجاد ارتباط‌‌های شغلی لازم، فرصت بسیار خوبی برای آینده کاری شما است.