اگر فردیایده پرداز و خلاق هستید و دلتان می خواهد تا بنرد خمود را دشاته باشید و انواع لباس های خود را روانه بازار کنید و همیشه به مد و پواک اهمیت می دهید می توایند در رشته طراحی سایت نیز پیشرفت کنید . در این مطلب ما قصد اریم تا شما را با شغل طراحی لباغس آشنا کنیم و ویژگی های ،وظایف و توانایی هایی که یک طراح لباس باید داشته ابشد را معرفی کنیم . یک طراح مد، انواع لباس ها از جمله لباس مجلسی، کت، شلوار، دامن و سایر لوازم مانند کفش، کیف دستی را برای مشتریان خود خلق می کند. او می تواند در طراحی لباس، سایر لوازم مرتبط با آن و یا حتی در بیش از یک حوزه فعالیت داشته باشد. برخی از طراحان لباس به صورت شخصی و برخی به صورت تیمی فعالیت می کنند و هم چنین مخاطبان آنها هم متفاوت است. برخی دیگر از طراحان لباس وارد حوزه سینما و تئاتر شده و برای بازیگران طراحی انجام می دهند.
تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل طراحی لباس
برای ورود به این شغل، باید تخصص و مهارت های لازم را کسب کنید. از دو راه قابل یادگیری است. یکی از طریق تحصیل در دانشگاه ها در رشته های طراحی لباس و از طریق آموزشگاه هایی که دوره های آزاد مد و لباس برگذار می کنند شرکت کرد.
دانش آموزانی که علاقمند به طراحی دارند می توانند پس از گذراندن سال اول متوسطه وارد رشته طراحی و دوخت در فنی و حرفه ای شوند و سپس در دانشگاه همان رشته را دنبال کنند.
به طور معمول در دنیا، طراحی لباس به صورت تیمی صورت می گیرد، تیمی که از طراح لباس، استایلیست، خیاط الگوساز و نمونه دوز تشکیل می شود. در کار تیمی باید با فعالیت ها، محدودیت ها و امکاناتی سایر افراد تیم آشنا بود.
دوره های مربوط به شغل طراحی لباس را کجا می توان گذراند؟
با سرچ ساده اینترنتی می توان کلاس های مربوط به این حوزه را یافت. همچنین از طریق انجمن طراحان لباس که زیر نظر خانه مد و لباس ایران اداره می شود، اطلاعات مربوط به دوره های مختلف را کسب کرد. جهاد دانشگاهی و فنی حرفه ای نیز دوره هایی را برای طراحی لباس و طراحی دوخت و الگو برگزار می کنند.
جایگاه طراحان لباس ایرانی در عرصه بین المللی چگونه است؟
طراحی لباس و مد را می توان از دو جنبه مدنظر داشت؛ فردی و ملی. در حوزه طراحی لباس به لحاظ فردی در سطح بین المللی شناخته شده هستیم اما از لحاظ ملی، امکان نمایش لباس های طراحی شده را نداریم و به همین خاطر نمی توانیم بگوییم که طراحی لباس ما در عرصه بین المللی شناخته شده است.
فارغ التحصیل طراحی لباس چگونه می تواند وارد بازار کار شود؟
در این رابطه باید دو نکته را مدنظر داشت: شناسایی فرصت های بازار و قابلیت های خود شخص به عنوان کسی که وارد بازار می شود. این شیوه که منتظر باشیم کارخانه ای ما را به عنوان طراح لباس انتخاب کند، روند رایجی در هیچ کجای دنیا نیست. فرصت های زیادی برای شغل طراحی لباس و برای طراحی دوخت و الگو وجود دارد. بسیاری از تولیدی های بزرگ علاقمند هستند که برای طراحی کلکسیون های جدید خود، طراح لباس و پارچه داشته باشند.
کسب و کارهای مربوط به طراحی لباس، شامل چه شاخه ها و حوزه هایی می شود؟
حوزه مشاغل مربوط به طراحی لباس، بسیار گسترده است به حدی که شما از هر گوشه آن مهارت کوچکی هم داشته باشید، می توانید از آن، نفع مالی کسب کنید. این حوزه را می توان به دو بخش تقسیم کرد. قسمت آموزش که به هر آنچه که در رابطه با آموزش طراحی لباس است، مربوط می شود: طراحی با مداد، ماژیک و آبرنگ، آموزش طراحی لباس، ترکیب رنگ ها، روانشناسی رنگ ها، دوخت، الگو، آموزش نرم افزارها و غیره.
حوزه بعدی، حوزه صنعت است و این که چگونه می توان از این آموزش ها استفاده کرد. به عنوان طراح لباس می توان کلکسیون های شخصی یا فصلی طراحی، و به سازمان ها و کارخانه های تولیدکننده ارایه کرد. یکی از بخش های مغفول مانده در ایران این است که صنعتگران برای تهیه نمونه های اصلی خود به خارج از کشور مراجعه می کنند. یکی از فرصت های شغلی بی نظیر در این حوزه، تاسیس دفاتر طراحی است که طراحان در کنار هم، کلکسیون کاملی را برای هر فصل ارایه کنند. این دفاتر طراحی می توانند به مد و لباس پوشیدن افراد جامعه جهت دهند. تاسیس چنین دفتری نیاز به سرمایه خاصی ندارد.
آیا می توان در کنار کار طراحی لباس، کار تولید پوشاک را نیز انجام داد؟
طراحی یک قصه است و تولید یک قصه. اگر وارد طراحی می شوید، اجازه دهید تولید را شخص دیگری انجام دهد. اگر وارد حوزه تولید می شوید برای طراحی از ذهن بازتری که با مشکلات تولید سر و کار ندارد، استفاده کنید. به یکی از این دو حوزه به طور تخصصی وارد شوید، بقیه داستان فراهم خواهد شد.
توانایی ها
بیان زبانی: توانایی مخابره کردن و ایده ها در گفتار به گونه ای که افراد متوجه شوند.
درک زبانی: توانایی گوش دادن و درک اطلاعات و ایده ها از جملاتی که بیان می شود
ابتکار: توانایی ارائه ایده های غیرعادی و هوشمندانه درباره یک موضوع یا موقعیت یا ایجاد راههای خلاقانه برای حل یک مسئله
استدلال قیاسی: توانایی اعمال قواعد کلی بر مسائل خاص برای تولید پاسخ های معنی دار.
جریان داشتن ایده ها: توانایی دادن تعدادی ایده در مورد یک موضوع (تعداد ایده ها مهم است، نه کیفیت، درستی یا خلاقیت آنها)
وظایف طراح مد و لباس
1- تحلیل و پیش بینی علایق و سلایق آینده مردم در حوزه نوع پارچهها، رنگها و اشکال
2- کشیدن طرحهای لباسها، کفشها و … به صورت دستی یا با کمک نرم افزارهای کامپیوتری
3- انتخاب رنگ، پارچه، لوازم تزئینی و سبک مناسب برای هر طرح
4- تهیه نمونههای اولیه
5- تخمین هزینه مواد و تولید
6- یافتن تامین کنندگان مواد اولیه
7- نظارت بر تولید طرح ها
8- ارائه نمونهها به افراد و مراکز مرتبط مانند سرمایه گذاران، تولید کنندگان و…
دستمزد یک طراح مد
دستمزد یک طراح مد با توجه به تجربیات، سطح دانش، تحصیلات، گواهینامه هایی که دریافت کرده است، منطقه ای که طراح در آن فعالیت می کند و فاکتورهای دیگرمتفاوت است.
میانگین دستمزد به صورت سالانه: 67420 دلار (32.41 دلار در هر ساعت)
دستمزد سالانه 10 درصد برتر: بیش از 135490 دلار در سال (65.14 دلار در هر ساعت)
دستمزد ده درصدی که در پایین ترین سطح قرار دارند: کمتر از 33910 دلار (16.30 دلار در هر ساعت)
با وجود آن در نظر داشته باشید که نیاز به پوشش و علاقمندی به زیبایی در تمامی افراد وجود دارد و همین امر شما را به سوی جلو هل می دهد.
بازار کار طراحی لباس در ایران
طراحی لباس در دنیا و در کشورهای غربی بسیار رونق دارد و مارکها و برندهای مختلفی در این زمینه به وجود آمدهاند که توانستهاند در کل دنیا معروف و محبوب شوند. در کشور ما به علت وجود مبحث رعایت شئونات اسلامی و پوشش توصیهشدهی دین اسلام، هنوز طراحیهای متناسب با فرهنگ ایرانی که پاسخگوی نیاز جامعه باشد به وجود نیامده است، اما بااینحال برای این رشته بازار کار مناسبی در کشور وجود دارد.
صاحبان صنایع مرتبط با صنعت پوشاک برای رقابت در دنیای امروز نیاز به افرادی حرفهای و خلاق در این زمینه دارند تا بتوانند با مهارت خود طرحها و ایدههای جدیدی برای عرضه به بازار ارائه دهند. افراد تحصیلکرده در این زمینه میتوانند در صنایع و شرکتهای مرتبط با طراحی پارچه، لباس، کیف، کفش و... مشغول به کار شوند یا میتوانند بهصورت مستقل اقدام به راهاندازی شرکتهای تولید و طراحی لباس کنند.