این روز ها با پیشرفت اینترنت و همه گیر شدن ان به دنبال آن انواع شغل های جدیدی روانه بازار می شوند از جمله از این نوع شغل ها می توان به توسعه دهنده وب ، تولید کننده محتوا ، طراح وب سایت و .. نیز اشاره کرد . در این قسمت می خواهیم راجع به توسعه دهنده وب صحبت کنیم و به این نوع سوالات که توسعه دهنده وب کیست ؟ ، توسعه دهنده وب چه معهارت هایی باید داشته باشد ؟ برنامه های توسعه دهنده وب چگونه است ؟ میزان حقوق توسعه دهنده وب چه اندازه است ؟ و ... پس اگر شما هم با توسعه دهنده وب آشنایی ندارید توصیه می کنم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید .
د. ولی بیشتر اوقات این دو جدا از هم کار میکنند در حالی که مشغول کار بر روی یک پروژه واحد هستند. طراح، عناصر، پالت های رنگ و تایپوگرافی را ایجاد میکند در حالی که توسعه دهنده کدنویسی کرده و متریال لازم برای وب سایت را آماده میکند.
توسعه دهنده وب کیست؟
توسعه دهنده وب کیست و چه نقشی بر عهده دارد
توسعه دهنده یا برنامه نویس وب کسی است که یک طراحی وب را که توسط مشتری یا تیم طراحی ایجاد شده است، به وبسایتی با عملکرد درست تبدیل می نماید. آنها این کار را با نوشتن کدهای پیچیده، با استفاده از زبان های مختلف برنامه نویسی انجام می دهند. توسعه دهندگان کار دشواری دارند، زیرا آنها باید زبانی را که ما می فهمیم (انگلیسی) بگیرند و آن را به زبانی که کامپیوتر متوجه آن می شود، مانند پایتون یا HTML ترجمه نماید.
قطعا این پروسه تایم زیادی می خواهد و به درک زبان های مختلف برنامه نویسی و نحوه استفاده از آنها نیاز دارد. لازم به ذکر است که انواع devs در زمینه های متفاوتی تخصص دارند و بطور معمول پروژه های کلان، همکاری چندین توسعه دهنده وب را می طلبند.
توسعه دهنده وب (Web Developer) کیست؟
اگر بخواهیم بگوییم توسعه دهنده وب کیست؟ باید به فعالیتهایی که یک توسعه دهنده وب انجام میدهد، بپردازیم. توسعه دهنده وب شخصی است که یک طرح سایت که توسط طراح وب سایت طراحی شده است را به یک وبسایت تبدیل می کند.
این کار توسط کدنویسی انجام میشود. یک توسعه دهنده سایت باید باید به زبانهای برنامه نویسی و استاندارهای وب مسلط باشد. بتواند یک طرح اولیه را به یک وبسایت تمام عیار تبدیل کند.
انواع توسعه دهندگان وب
به طورکلی اگر بخواهیم توسعهدهندگان را بر اساس وظایفشان دستهبندی کنیم، میتوان گفت سه گروه دولوپر خواهیم داشت:
توسعه دهندهی Front end: شخصی که به طراحی ظاهر سایت و بخش سمت کاربر میپردازد توسعه دهندهی Front end است. این شخص باید به CSS ،HTML و جاوا اسکریپت مسلط باشد.
توسعه دهنده Back end: شخصی که به توسعهی سمت سرور (بخش پردازشی سایت) میپردازد. بخشهای از وبسایت که معمولاً در ظاهر تاثیری ندارند اما فعالیتهای پشت کار مثل ارتباط با دیتابیس را انجام میدهند. این شخص باید به یک یا چند زبان سمت سرور مثل php، Pythone، Ruby و… مسلط باشد.
Full stack developer: شخصی که تمام مهارتهای یک توسعه دهندهی front-end و back-end را دارد. البته یک دولوپر فول استک باید مهارتهای مختلفی را بداند که برای مطالعهی آن میتوانید از مقالهی Full stack developer کیست؟ استفاده کنید.
تفاوت بین مهندس نرمافزار و توسعهدهنده نرمافزار چیست؟
یکی از اصلیترین تفاوتهای مهندسی نرمافزار و توسعه نرمافزار عملکرد شغل آنها است. مهندسی نرمافزار برای ایجاد نرمافزار از اصول مهندسی استفاده میکند، بنابراین مهندسان نرمافزار با اتصال نیاز مشتری به راه حلهای فناوری در توسعه نرمافزار شرکت میکنند. آنها بطور منظم فرآیندی را برای ارائه کارکردهای خاص با استفاده از مفاهیم مهندسی برای توسعه نرمافزار گسترش میدهند.
از طرف دیگر، توسعهدهندگان نرمافزار مسئول کل فرآیند توسعه هستند و نیروی خلاقانه و محرک برنامهها هستند. آنها به طور معمول با مشتری کار میکنند تا یک طراحی مفهومی ایجاد کرده و سپس برنامهنویسان رایانهای کد برنامهنویسی مورد نیاز برای اجرای نرمافزار را ایجاد کنند. برنامهنویسان به همراه سازندگان نرمافزار مشکلات را با هم آزمایش و برطرف میکنند و توسعهدهندگان رهبری پروژه و راهنمایی فنی را از طریق هر مرحله از چرخه عمر توسعه نرمافزار برعهده دارند.
به طور خلاصه، یک مهندس نرمافزار غالباً درگیر توسعه نرمافزار است، اما تعداد کمی از توسعهدهندگان نرمافزار مهندس هستند. تفاوت اصلی بین مهندسی نرمافزار و توسعه نرمافزار در این است که یکی بر مهندسی نظارت میکند و دیگری بر ایجاد برنامههای کاربردی متمرکز است.
درآمد توسعه دهندگان وب در ایران و خارج
برای پاسخ به این سوال کافیست به تعداد کارها و مشاغلی که به سمت دیجیتال شدن پیش میروند نگاهی بیاندازید. افزایش روز افزون مردم در تمام دنیا از وب سایت ها بیانگر بازار کار گسترده توسعه دهندگان وب در سرتاسر دنیاست.
البته درآمد هر وب دولوپر با توجه به مهارتش میتواند بسیار بالا و یا بسیار پایین باشد.
در ایران این بستر هم اکنون در حال شکل گیری است و نسبت به کشورهای پیشرفته تر جای کار بسیار بیش تری دارد و هنوز به هیچ وجه اشباع نشده است.
مزایای همکاری توسعه دهنده وب و طراح وب
بزرگترین دلیل همکاری طراحان و توسعه دهندگان وب، ایجاد یک پروژه وب کامل و جامع میباشد. همانطور که هر شرکت طراحی سایت هر دوی این متخصص ها را باید داشته باشد. از ظاهر گرفته تا عملکرد و تا تجربه، زمانی که طراح و توسعه دهنده وب با هم همکاری میکنند پروژه از هر نظر بهتر و کاملتر خواهد شد.
و زمانی که صحبت از همکاری طراحان و توسعه دهندگان وب به میان می آید نباید طراحان تعاملی را فراموش کنیم.
مزایای دیگری که این همکاری دارد عبارتند از:
• وجود چشم های دیگر برای نظارت بر پروژه و پیدا کردن اشتباهات و خطاها
• طراحی و همفکری خلاقانه تر
• تجربه بهتر و جامع تر، زیرا طراح متوجه میشود که توسعه دهنده قابلیت ایجاد چه چیزهایی را دارد.
• محصول نهایی جامع تر که تمام قسمت های آن با هم هماهنگ هستند و عملکرد با ظاهر همخوانی دارد.
• طراح یا توسعه دهنده چیزهای بیشتری راجع به فرآیند طراحی یا توسعه یاد میگیرند.
• ادغام ایده ها برای داشتن چشم اندازی وسیع تر از آنچه یک پروژه قرار است باشد.
• افزایش تمرکز بر روی چشم انداز و اهداف پروژه طراحی