یکی از شغل های رشته هنری شغل گرافیست می باشد ، شاید الان این سوال چیش بیاید که گرافیست کیست ؟ به کسی که با رشته گرافیک و تمام برنامه های گرافیکی سر و کار دارد وان نظر با استفاده از این برنامه ها به کسب درآمد می پردازد گرافیست می گویند ، امروزه این شغل اهمت زیادی در بازار یابی دارد ، قطعا وقتی می خواهید محصولی را خریداری کنید در نگاه اول جلد و بسته بندی محصول مورد نظر توجه شما را جلب می کند قطعا همه دوست دارند تا زیبا ترین وجراب ترین محصولات را در اختیار داشتها باشند ، به همین دلیل است که می توان گفت گرافیک در بازاریابی بسیار پر اهمیت شده است ، یک گرافیتس دارای وظایف ی سات و همچینین باید دارای خصوصیایت باشد تا در این رشته موفق شوند ، برای آشنایی بیشتر با این رشته پیشنهاد می کنم تا انتهای یان مطلب همراه ما باشید.
مهارت و توانمندی های مورد نیاز گرافیست
امروزه نرم افزارهای رایانه ای یکی از مهم ترین ابزارهای اصلی کار گرافیست است که یاری گر او در رسیدن به اهدافش می باشد. اگر به بررسی اجمالی آگهی های استخدامی گرافیست بپردازید، متوجه خواهید شد اکثر کارفرماها، شرکت ها و سازمان ها یکی از شرایط جذب گرافیست را تسلط بر نرم افزارهای مربوط به حوزه گرافیک قرار داده اند.
یک گرافیست علاوه بر خلاقیت و ذوق هنری بالا، باید توان خوبی در استفاده از کامپیوتر و مهارت ارتباطی مناسبی داشته باشد. کسب علم و تخصص لازم برای طراحی گرافیک از طریق دوره های آموزشی و یا رشته های دانشگاهی مرتبط موجود امکان پذیر است.
تحصیلات لازم برای ورود به شغل گرافیست
برای ورود به شغل گرافیست علاقه مندان باید در کنار ویژگی های شخصی، دانش و تخصص لازم را کسب کنند. برخی از گرافیست ها به صورت تجربی وارد این کار شده اند. یعنی با دیدن دوره های آموزشی مرتبط در آموزشگاه های آزاد، طراحی گرافیکی را شروع کرده اند که برخی از آنها نیز به دلیل علاقه و پشتکار زیاد خود موفق هستند.
شخصیت های مناسب شغل گرافیست
در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و ... برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.
معرفی رشته گرافیک و زیر شاخههای آن
گرافیک به هنر خلق تصاویر یا طرحی گفته میشود که بر روی سطوحی همچون دیوار، بوم، کاغذ، سنگ یا صفحه نمایش صورت میگیرد. در عصر جدید از این رشته برای نمایش گرافیکی دادهها نیز استفاده میشود. در رشته گرافیک معمولا متن، تصویرسازی و رنگها با هم ادغام میشوند تا طرح جدید ایجاد گردد.
به طور کلی این رشته به دو بخش اصلی تقسیم میشود، گرافیکهای ایجاد شده بر روی سطوح قابل لمس و گرافیک های دیجیتالی. یکی از روش هایی که میتوانید آموزشهای مورد نیاز در مورد این رشته را به دست بیاورید، ورود به دانشگاه است.
یکی از نکات مثبت برخورداری از مدرک گرافیک، فرصتهای شغلی فراوان آن میباشد. برای اثبات این موضوع باید به عناوینی که در رشته گرافیک آموزش داده میشوند، اشاره کرد.
زیر شاخه های رشته گرافیک در دانشگاه علمی کاربردی
برخی از زیر شاخه های گرافیک در دانشگاه علمی کاربردی در مقطع کارشناسی عبارتند از:
مدیریت تبلیغات تجاری
مدیریت تبلیغات فرهنگی
چاپ-طراحی و آماده سازی
مدیریت امور چاپ
طراحی پوشاک- کیف و کفش
طراحی زیور آلات
گرافیک- گرافیک تزئینی و محیطی
گرافیک- پوستر و نشانه، کارشناسی حرفهای گرافیک
تصویرسازی، کارشناسی حرفه ای گرافیک- چاپ و بسته بندی
کارشناسی حرفه ای طراحی و الگو سازی پوشاک
کارشناسی حرفه ای طراحی و تکنولوژی دوخت و کارشناسی حرفه ای تدوین فیلم.
شرح وظایف گرافیست
مطالعه و کسب آگاهی و تسلط کامل درباره خواسته های مشتری و مشخص کردن ویژگی های سفارش او
ارتباط با مشتری و همه تاثیرگذاران در پروژه
انتخاب بهترین و مناسب ترین روش، مواد و سبک متناسب با سفارش مشتری
طراحی و خلق طرح های اولیه کار برای ارائه به مخاطب
استفاده از نرم افزارهای تخصصی کامپیوتری برای آماده کردن طرح ها
تولید نسخه نهایی با رعایت کردن ویژگی های دقیق نوشتاری، اندازه و رنگ
مدیرت و انجام کار با در نظر گرفتن بودجه در دسترس و زمان اختصاص یافته به آن
تلاش برای خلاقیت و تحقیق در مورد نرم افزار های جدید یا مفاهیم طراحی جدید
وظایف گرافیست
صحبت درباره نیازها و خواسته های مشتری و مشخص کردن ویژگی های سفارش او
انتخاب بهترین و مناسب ترین روش، مواد و سبک متناسب با سفارش مشتری
ایجاد طرح های اولیه کار برای نشان دادن به مشتری
استفاده از نرم افزارهای تخصصی کامپیوتری برای آماده کردن طرح ها
تولید نسخه نهایی با رعایت کردن ویژگی های دقیق نوشتاری، اندازه و رنگ
انجام کار با در نظر گرفتن بودجه و زمان اختصاص یافته به آن
آینده شغلی، بازارکار و فرصت های استخدامی گرافیست
گرافیست ها در برخی سازمان ها از جمله صدا و سیما و وزارت ارشاد، شرکت های تبلیغاتی، چاپخانه ها، مراکز آموزشی و بسیاری از شرکت های بزرگ ،که واحد بازاریابی و فروش دارند، کار می کنند. از آنجا که کسب تجربه برای موفق شدن در این شغل بسیار مهم است، گاهی نیاز است گرافیست برای کسب تجربه های کاری متنوع محل کار خود را عوض کند.
امکان کار به صورت مستقل و پروژه ای برای گرافیست به میزان زیادی فراهم است. بسیاری از گرافیست ها با گرفتن سفارش از مشتری، در زمان تعیین شده کار را آماده و به مشتری تحویل می دهند.
از میزان استخدام و وضعیت بازارکار گرافیست ها در کشور اطلاعات موثقی در دسترس نمی باشد. اما با توجه به اهمیت روز افزون بازاریابی و تبلیغات و توجه ویژه همه سازمان ها و شرکت ها به آن و از طرف دیگر رشد حوزه تصویرسازی و طراحی روی جلد کتب، صفحه آرایی مجلات و روزنامه هاو …، پیش بینی می شود بازارکار مناسبی در سال های آینده پیش روی گرافیست های توانمند باشد. با توجه به زیاد بودن تعداد فارغ التجصیلان رشته گرافیک، بدیهی است رقابت در این بخش بسیار زیاد است و افراد توانمند و قوی پیروز این میدان خواهند بود.