مدیریت بازرگانی یکی از معروف ترین رشته های مربوط به حوزه انسانی است. و در واقع در بین رشته های مدیریت ، مدیریت بازرگانی بسیار پر طرفدار بوده و افراد زیادی برای تحصیل در این رشته جذب می شوند ، فرض کنید ممکن است در مواردی که بحران های نا به هنگام پیش می آید وجود یک مدیر بازرگانی باعث می شود تا این بحران ها کنترل شود و دیگر مشکلاتی در پی آن به وجود نیاید ، در واقع یکی از اصلی ترین وظایف یک مدیر بازرگانی این است که بتواند بحران ها را کنترل کند . اگر علاقه دارید که در این رشته تحصیل کنید پیشنهاد می کنم تا ابتدا این مطلب را تا انتها بخوانید تا با وظایف و روحیات یک مدیر بازرگانی آشنا شوید و اگر متوجه شدید که روحیات شما با این نوع شغل سازگار است آن وقت به فکر تحصیل در این رشته باشید .
برای موفقیت در رشته مدیریت بازرگانی و بازار کار مدیریت بازرگانی چه روحیه و چه تیپ شخصیتی باید داشت؟
برای موفقیت در رشته مدیریت بازرگانی فرد حتما باید دو مورد زیر رو داشته باشه:
برونگرا باشه. در تیپ شخصیتی برونگرا ، افراد ، تعامل اجتماعی بالایی رو با دیگران دارن و نحوه ی برقراری ارتباط اجتماعی با مردم براشون راحت تره. از اونجایی که کل رشته مدیریت بازرگانی در ارتباط با افراد است پس شدیدا به شخصیت هایی با این تیپ رفتاری نیاز دارد.
جسور باشه. وارد شدن به بازار کار مدیریت بازرگانی و کسب و کار جرئت و جسارت زیادی رو میطلبه که باید حتما این خصوصیت شخصیتی رو دارا باشه.
بازار کار
فارغالتحصیلان این رشته با آگاهی و شناختی که از ساخت سازمان،تیوریهای مدیریت و سازماندهی و تکنیکهای مختلف تصمیمگیری دارند، قدرت حل مشکلات را پیدا میکنند و همچنین علاوه بر دانش نظری با کاربردهای این رشته نیز آشنا میشوند. آنها میتوانند در موسسات بازرگانی،امور دفتری مانند: تدارکات،ادارهی امور،کارگزینی،امور مالی و بازاریابی مشغول به کار شوند.
فارغالتحصیلان این رشته به خوبی میتوانند در سطح مدیران اجرایی در سازمانهای بازرگانی ، صنعتی و دولتی به کار اشتغال ورزند و یا در سمت مشاور مدیریت انجام وظیفه نمایند. انتظار میرود این فارغ التحصیلان پس از کسب تجربیات کافی بتوانند مسئولیتهای بیشتری را در سطوح بالای سازمان عهده دار شوند. علاوه بر این، فارغالتحصیلان این دوره میتوانند در کارهای پژوهشی و تحقیقاتی که امروز در موسسات بزرگ اهمیت زیادی برخوردار است، مشغول بکار شوند.
از جمله اصلیترین گرایشهای رشته مدیریت بازرگانی، میتوان به مواردی که در فهرست زیر آمدهاند اشاره کرد:
بازاریابی
بازرگانی بین المللی
تجارت الکترونیکی
مدیریت استراتژیک
بازرگانی داخلی
کارآفرینی
گرایشهای مالی
بیمه
تحول
بعضی از مشاغل مربوط به رشته مدیریت:
مشاغل مرتبط با بازاریابی در سطوح گوناگون از بازاریاب تا مدیر بازاریابی
فعالیت در حوزه بازرگانی بین الملل (صادرات و واردات کالا)
فعالیت در بخش برند یا تحقیقات بازار شرکت ها
واحد فروش سازمان ها
فعالیت در حوزه بیمه، امور مالی و بانکداری، تجارت الکترونیک
وضعیت شغلی این رشته را در کشور چطور ارزیابی میکنید؟
- این رشته از رشتههای تحصیلی کاربردی و درعینحال جذاب برای دانشجویان است و همه سازمانها و ادارات دولتی و خصوصی نیاز به جذب دانشآموختگان این رشته در پستهای گوناگون سازمان خود هستند. در شرکتهای خصوصی و مدلهای کارآفرینانه نیز قابلاستفاده و بهکارگیری است و بسیاری از دانشجویان، این رشته را برای استخدام نمی خوانند بلکه برای بهبود عملکرد و راهاندازی کسبوکار کارآفرینانه خود در این رشته ادامه تحصیل می دهند و جالب است بدانید 90درصد دانشجویان کارشناسی ارشد این واحد دانشگاهی دارای پستهای مدیریتی و سازمانی مهمی در استان هستند که مطالعه و تحصیل در این رشته را برای ارتقای سازمان خود مفید میدانند.
آینده ی شغلی
فارغ التحصیلان رشته مدیریت و بازرگانی دریایی میتوانند در قسمتهای مختلف ارگانهای دریایی انجام وظیفه نمایند.از جمله:
· تدارکات،بازاریابی و بازرگانی کشتی ها،عملیات بنادر و کشتیرانی ها
· مالی و اداری بنادر و کشتیرانی ها،گمرکات و ارگانهای مرتبط
· حمل و نقل و جابجایی کالا در بنادر و پایانه های گمرکات مرزی و داخلی و مناطق ویژه تجاری
· پرسنلی و کارگزینی
فارغ التحصیلان این رشته با تسلط به مباحث مربوط به بازار، مباحث تدوین استراتژیهای سازمانی، شناخت مشتریان و نحوه ارتباط با آنها، شناخت فرایندهای فروش، بازاریابی و خدمات به مشتریان زمینه لازم جهت استخدام در واحدهای بازرگانی سازمانها را داشته و نسبت به سایر گرایش های مدیریت با توجه به نبود رشته ای جایگزین از بازار کار مناسبی برخوردارند. ضمن اینکه دانشجویان این رشته با توجه به شناخت کافی از کسب و کار و نحوه ایجاد تجارت موفق شانس زیادی برای موفقیت در حیطه کار آفرینی و تشکیل کسب و کارجدید دارند
مسئولیت ها و وظایف :
مدیر بازرگانی بایستی گزارش های دوره ای از عملکرد سازمان را در بخش فروش تهیه و ارائه نماید. وی باید در خصوص سیاست های کلان شرکت، اهداف تجاری سازمان و برنامه های استراتژیک در بخش فروش را از مدیریت عامل دریافت کرده و جهت تبدیل آنها به پروژه های اجرایی و برنامه هایعملیاتی برای اجرا و دستیابی به اهداف تعیین شده، کوشش لازم را بنماید.
مدیر بازرگانی بایستی روحیه و رویکرد برآوردن خواسته های مشتریان و کسب رضایت مشتریان را در سازمان ایجاد کند.