کسب و کار

نظر

شاید تا به حال زیاد نام شغل تدوdن گری را شنیده  اید اما سوالاتی در ذهن شما به وجود امده است که تدوین گر کیست ؟ یک تدوین گر  چه کارهایی انجام نی دهد ؟ وظایف و مهارت تدوین گری چیست ؟  و ..  اگر شما هم م یخواهید با این شغل  آشنا شوید توصیه یم کنم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید ، به راستی پیشنهاد ما این است اما نوجوان هستید و در پی پیدا کردن شغل آیندهخد هستید بهتره اول همه شغل ها را بشناسد و با تجه به علایق خود و همچنینی انتظارای که دارید شغل مناسب خود را انتخاب کنید چرا که امروزه شغل های بسایر متنوع و جدیدی در بازار وجود دارد که شاید حتی نام آن را نشنیده باشید .  کار تدوین معمولا از زمان شروع فیلم برداری آغاز می شود به طوری که صحنه هایی که روزانه فیلم برداری می شود در اختیار تدوین گر قرار می گیرد و او آنها را مطابق با داستان فیلم و نظرات کارگردان سر هم می کند. در پایان فیلم برداری او یک فیلم خام منطبق با روند داستان، در اختیار دارد. در این مرحله کار نهایی تدوین شروع شده و در پایان نسخه نهایی برای چاپ و تکثیر به لابراتوار ارسال می شود. پس از اکران خصوصی، با توجه به بازخورد تماشاگران و یا نظر کارگردان، هنوز امکان انجام اصلاحاتی در تدوین فیلم وجود دارد.

 

وظایف تدوین گر

بسته به تخصص، نوع و اندازه پروژه کاری، وظایف تدوین گر عبارتند از :


فهمیدن نیازهای پروژه از طریق کارگردان یا مشتری

انتقال نسخه اولیه فیلم ها و ویدئو ها به کامپیوتر

بررسی نسخه اولیه و مشخص کردن بخش های مناسب و بخش های حذفی

جدا کردن و متصل کردن بخش ها با کمک نرم افزارهای ویرایشی

حفظ داستان اصلی فیلم علیرغم ویرایش های انجام شده

ایجاد نسخه خام از بخش های انتخاب شده

افزایش کیفیت تصاویر به صورت دیجیتالی

استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری برای اضافه کردن عناوین، تصاویر گرافیکی، صداها و افکت های تصویری

گذاشتن همه بخش ها در کنار هم و تهیه نسخه نهایی

تهیه DVD ها

در پروژه های بزرگ گاهی یک تیم تدوین در کنار هم، کار تدوین را انجام می دهند.

 

مهارت و دانش مورد نیاز

خلاقیت – اکثر کارهای هنری نیاز زیادی به خلاقیت دارند تا بتوانند محصولی مورد توجه مخاطبان ارائه دهند. در تدوین هم تدوین گر باید نظرات و دیدگاه‌های مخاطبان را شناخته و برای اثرگذاری بیشتر فیلم با کمک خلاقیت خود از روش‌های جدیدی بهره بگیرد.تدوین گر مسیر ایرانی داشتن دید هنری – از لازمه‌های اصلی کار تدوین، داشتن دید هنری بوده و در فهم درست روند کار و ایده‌ها و نظرات فیلم ساز به تدوین گر کمک زیادی می‌کند. دقت بالا و توجه زیاد به جزئیات – برای توجه کافی به کوچک‌ترین موارد در صحنه‌ها و کنار هم قرار دادن صحیح آن‌ها مطابق با داستان فیلم مهارت‌های ارتباطی عالی – برای ایجاد ارتباط نزدیک با کارگردان، تهیه کننده و… در پروژه توانایی انجام کار تیمی – برای همکاری با سایر عوامل فیلم سازی از جمله کارگردان، صدابردار و… با هدف تهیه محصولی ارزشمند و با کیفیت تحمل فشار کاری زیاد و توانایی انجام به موقع پروژه ها مهارت‌های کامپیوتری خوب – از آنجا که بسیاری از کارهای تدوین امروزه به کمک نرم افزارهای کامپیوتری انجام می‌شود، تدوین گر باید بتواند به خوبی از کامپیوتر و این نرم افزارهای استفاده کند.


 وضعیت بازار کار تدوینگر

تدوینگر می‌تواند به صورت قراردادی با شرکت های مختلف همکاری کند، این همکاری می‌تواند از چند روز تا چند ماه باشد. بنابراین هم امکان همکاری با سازمان‌های دولتی همانند صدا و سیما و هم همکاری با شرکتهای خصوصی مانند تولید فیلم، شرکتهای تبلیغاتی … را دارد. و حتی در برخی شرایط می توانند در صورت پاره وقت بودن کار، دو پروژه همزمان را مدیریت کنند.


شغل تدوینگر در ایران با برخی مسائل همانند نداشتن امنیت شغلی، و نداشتن موقعیت مناسب روبه‌رو هستند. بنابراین به طور کلی در خصوص بازار کار و استخدام تدوینگر در ایران آمار دقیقی در دسترس نمی باشد.

همچنین اطلاعات درست و دقیقی از میزان حقوق و درآمد تدوینگر در ایران قابل  دسترس نیست زیرا هر کس با توجه به مهارت تجربه ، کارفرما و نوع کار میزان حقوق متفاوت است.

بنابراین اگر شما یکی از علاقه‌مندان به شغل تدوین گری هستید با این  شرایط موجود و اطلاعاتی که ما در اختیار شما گذاشتیم در صورت تمایل می توانید فعالیت خود را این زمینه آغاز کنید که مهمترین عامل برای شروع، علاقه شما به این شغل است.


تدوین گر کیست؟

برای آشنایت اولیه با شغل تدوین گری و اینکه بدانید چگونه تدوین گر شویم؟ لازم است بدانید که این شغل در اصطلاح جزو مشاغل کثیف صنعت سینما است. تدوینگر باید این را بداند که قرار است از یک کلیت متراکم که به او می سپارند جزیی زیبا خلق کند تا دیگر فعالیت ها در این صنعت جلوه نمایند .پس اگر هنوز علاقه مند به کار تدوین گر هستید با هم ادامه می دهیم .


امروزه تدوین گران یا ویراستاران ویدیویی بیشتر با فایل های دیجیتالی و نرم افزارهای ویدیویی خطی کار می کنند. آنان تصاویر دیجیتال خام را از دوربین می گیرند و بخش هایی را به آن اضافه می کنند، که در نتیجه محصول نهایی شکل می گیرد. تدوینگر از قطعات صدا، موسیقی، گفتگو و انیمیشن تا جایی که ممکن است در تکمیل کار استفاده می کند.


تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل

برای ورود به شغل تدوین گری علاقه مندان می توانند در رشته سینما گرایش تدوین در دانشگاه های سراسری و همچنین در رشته تدوین در دانشگاه علمی کاربردی تحصیل کنند. در صورتی که افرادی نخواهند وارد دانشگاه شوند و یا در رشته دیگری تحصیل کرده اند و حال تصمیم دارند وارد شغل تدوین گری شوند، می توانند دوره های تدوین گری در آموزشگاه های آزاد را بگذرانند و تخصص لازم را کسب کنند.