کسی که دارای خلاقیت های زیادی باشد و عاشق هنر باشد می تواند در رشته گرافیک نیز موفق شود . در حالت کلی رشته گرافیک به دو بخش که برخی از طراحی های ان به صورت دیجیتالی می باشد و برخی دیگر از طراحی های ان به صورت فیزیکی می باشد که قابل لمس هستند . افرادی هستند که چندان اطلاعات خوبی راجع به گرافیست ندارند و تنها بر این باور هستند که گرافیست تنها می تواند طراحی های بنر و پوستر ها را انجام دهداما در حقیقت وظایف گرافیست چیزی فراتر از این حرفاست .یک گرافیست در واقع می تواند یک خطاط چیره دست، یک نقاش ماهر، یک ایده پرداز قدرتمند و یک هنرمند خوش ذوق باشد که هرگونه نقش و نگاری را بر روی هر جسمی پیاده کند
گرافیست چه کسی است؟ چه کاری انجام می دهد و چه قابلیت هایی دارد. شاید جالب باشد که بدانید در کارهایی که یک طراح گرافیست می تواند انجام دهد محدودیتی نیست، چرا که رشته گرافیست زیر شاخه هنر بوده و هنر از قواعد یا محدودیت خاصی پیروی نمی کند.
به چه کسی گرافیست می گویند؟
هنرمندی است که برای انجام سفارش طراحی مشخصی، در ابتدا یک دید کاملی از سفارش به دست بیاورد و سپس با خلاقیت و ایده آن را پیاده کند. که خلاقیت و ایده در آن نقش به سزایی دارد.
گرافیستی که می خواهد اثری زیبا را خلق کند باید به دو نکته توجه داشته باشد در ابتدا یک محتوای خوب را پیدا کند و دوم با خلاقیت و ایده تصاویر جذابی را پیدا کند.
طراحی گرافیک که اسم دیگر آن گرافیک دیزاین است در تلاش است با نمایش تصویری پیام و محتوای مورد نظر را به کاربر منتقل کند. مرتضی ممیز و قباد شیوا و رضا عابدینی جز گرافیست های معروف و مطرح ایرانی هستند که برنده جایزه های مختلف در این زمینه شده اند.
وظایف گرافیست
1- صحبت درباره نیازها و خواستههای مشتری و مشخص کردن ویژگیهای سفارش او
2- انتخاب بهترین و مناسبترین روش، مواد و سبک متناسب با سفارش مشتری
3- ایجاد طرحهای اولیه کار برای نشان دادن به مشتری
4- استفاده از نرم افزارهای تخصصی کامپیوتری برای آماده کردن طرح ها
5- تولید نسخه نهایی با رعایت کردن ویژگیهای دقیق نوشتاری، اندازه و رنگ
6- انجام کار با در نظر گرفتن بودجه و زمان اختصاص یافته به آن
میزان درآمد گرافیست در ایران
افرادی که میخواهند به عنوان گرافیست فعالیت کنند عموما دو راه در پیش رو دارند. افرادی که برای شرکتها و سازمان ها کار میکنند و افرادی که برای خودشان کار خواهند کرد. دسته اول از لحاظ امنیت شغلی مطمئنتر هستند و تا زمانی که بتوانند قدرت و خلاقیت خود را به کارفرما نشان دهند، در آن شغل باقی خواهند ماند اما نهایت درآمدی که به دست خواهند آورد همان حقوق کارمندی است با کمی اضافه کاری.
افراد دسته دوم کمی ریسک پذیرتر هستند. آنها به فکر درآمد بیشتری هستند نه به فکر امنیت شغلی. این قبیل افراد باید همیشه رزومه کاری خود را به روز کنند و برای گرفتن کارهای بیشتر باید مدام به تبلیغات بپردازند.
درآمد این افراد به میزان تخصص و توانایی آنها در انجام کارهای گرافیکی بستگی خواهد داشت. درآمد این قبیل افراد بیشتر از یک کارمند معمولی بوده و مرزی برای آن نمی توان در نظر گرفت.
گرافیست از کجا باید شروع کند؟
معمولا افرادی که قدرت ریاضیاتی بالایی دارند افرادی هوشمند شناخته می شوند اما در رشته گرافیک این طور نیست. اینجا خلاقیت، ذوق هنری و پشتکار است که نتیجه می دهد. اگر قصد دارید از طریق تحصیلات دانشگاهی به یک گرافیست تبدیل شوید، بهتر است این رشته را از دوران متوسطه آغاز کنید، چرا که بیشتر آموزش های پایه ای در این دوره داده شده و در دانشگاه این مهارت های آموزش داده شده ارتقا می یابند.
کار بسیار سخت خواهد بود اگر از رشته ای دیگر به رشته گرافیک مراجعه کنید، چرا که در دانشگاه به ارتقاء سطح آموخته های قبلی می پردازند و اگر این مهارت ها را از قبل فرا نگرفته باشید به مشکل برخورد خواهید کرد.
اگر با ریاضیات مشکل دارید و نمی توانید نتیجه ی خوبی در دروس ریاضی و فیزیک و امثال اینها به دست آورید بهتر است بدانید که در رشته گرافیک خبری از ریاضی، فیزیک و شیمی نیست. چیزی که نیاز دارید با توجه به دنیای امروز، یادگیری کار با نرم افزارهای مختلف گرافیکی مانند فتوشاپ، کورل دراو، ایلستریتور، تیری دی مکس و... می باشد که صد البته اگر از ایده های خوب و ذوق هنری و دانش گرافیک بهره مند نشده باشید قادر نخواهید بود تا خروجی خوبی ایجاد کنید.