کسب و کار

نظر

 تا به حال با تور سفر کرده اید ؟ سفر با تور می تواند یک تجربه کاملا متفاوت نیسب به دیگر سفر های شما باید . سفر با تور ایمن تر بوده  و افرادی وجود دارند که مسئولیت شما را برعهده دارند .  تا به حال اسم راهنمای تور را شنیده اید ؟ می دانید تور لیدر کیست ؟ تور گاید چه کسی است و چه وظایفی دارد ؟  با توجه به وظایفی که یک تولیدر  و راهنمای تور دالرد هر کسی نمی تواند از عهده این شغل بر بیاید بلکه لازم است تا خصوصیات و ویژگی های خاصی داشته باشد ف درز ادامه سعی کرده ایم تا شما را با تفاوت تور گاید و تور لیدر ، وظایفی که این افراد  دارند و ویژگی های و خصوصیاتی که باید داشته باشند نیز آشنا کنیم . افراد حرفه ای در زمینه راهنمایان تور، معمولا با یک برگزار کننده تور مشخص کار می کنند آنان معمولا به چندین زبان سخن می گویند و با آداب و رسوم و فرهنگ مناطق شخصی خود آشنا هستند.

خصوصیات راهنمای تور

به طور کلی هر راهنمای تور باید دارای سه شرط مهم باشد:

1- دارا بودن معلومات جامع جهانگردی: هر راهنمای تور باید دارای اطلاعات و دانش کافی از تاریخ، سابقه‌ی صنعت جهانگردی، اوضاع طبیعی و عوامل جغرافیایی، شناخت تمدن و فرهنگ ملت‌ها، معماری، مذهب، جامعه‌شناسی، منطقه و ملل، قوانین و مقررات وابسته، معلومات عمومی، اقتصاد، سیاست، شناخت کافی نسبت به کشور میزبان و... باشد. احاطه‌ی کامل راهنمای تور به معلومات مزبور، نه تنها سهولت اجرای برنامه های بازدید جهانگردی را فراهم می‌سازد، بلکه او را در نگاه جهانگردی یا افراد گروهی که او راهنمایی آنها را به عهده دارد، صاحب شخصیت و محبوبیت خاصی می‌کند.

 

2- صلاحیت های تخصصی: این نوع صلاحیت‌ها به شرح زیر می‌باشد:

- دانش تخصصی زبان و آگاهی از واژه‌های گوناگون زبانی

- مهارت‌های ویژه ارتباطی و دانش و روش‌های مرتبط با هنر راهنمایی تور

- تفسیر عمیق و بیان کلی محیط

 

3- خصوصیات اخلاقی و رفتاری مطلوب: هر راهنمای تور علاوه بر اطلاعات جهانگردی و صلاحیت‌های تخصصی باید دارای یک رشته خصوصیات اخلاقی نیز باشد تا او را قادر به اجرای برنامه‌ی بازدیدها نماید. این خصوصیات اخلاقی را می‌توان شامل موارد زیر دانست:

- قدرت راهبری و مدیریت

- ادب و تواضع

- رفتار صحیح و مناسب

- آشنایی کامل با آداب معاشرت و اصول روابط اجتمایی

- دارا بودن ظاهری آراسته، تمیز و مرتب

- قدرت بیان

- احساس مسئولیت

- دقت کامل و توجه به خواسته‌های دیگران

- رعایت بهداشت فردی و محیطی

- تلاش فراوان در جهت رفع مشکلات پیش آمده

- وقت شناسی، سرعت عمل و سرعت انتقال

- روندکلی و چارچوب راهنمای تور

 

راهنمای گردشگری کیست؟

راهنمای گردشگری یا راهنمای تور مسافرتی به کسی گفته می شود که نسبت به میراث طبیعی و فرهنگی هر منطقه تسلط و اطلاعات کامل داد. به همین دلیل راهنمای تور می تواند جاذبه های گردشگری، طبیعی و فرهنگی هر منطقه را با بصورت کامل به گردشگران معرفی نماید.

 

با توجه به آنچه گفته شد راهنمای گردشگری شخصی است که، گردشگران و مسافران در طول سفر از آگاهی و آشنایی ویژه ای او با ویژگی های فرهنگی و اقلیمی و اجتماعی هر منطقه و درک درست وی از مسائل، مقتضیات، آداب و رسوم و مقررات مرتبط با آن مناطق استفاده می کنند.

 

تفاوت تورلیدر با راهنمای گردشگری

قطعا تورلیدی با راهنمای گردشگری بسیار متفاوت است. چرا که وظایف و حوزه کاری راهنمای گردشگری با تورلیدر متفاوت است. اما در بسیاری موارد چون تورلیدر وظایف مربوط به راهنمای تور را نیز انجام می دهد، تفکیک آنها از یکدیگر سخت می شود.

 

وظیفه تور لیدری

وظیفه تورلیدر به عهده گیری مسئولیت تور و همه مسافران آن است. همچنین او بر انجام درست کارها و برنامه های تور نظارت داشته و مسئولیت مدیریت هزینه ها و مخارج تور را برعهده دارد.

 

وظیفه راهنمای تور

راهنمای گردشگری یکی از اعضای تیم تورلیدر است. او به کمک روابط عمومی و اطلاعاتی بالای خود از مناطق باید خاطره خوبی از مسافرت را برای گردشگران ایجاد کند. راهنمای تور باید حافظه خوبی در به یاد سپاری اطلاعات تاریخی، رویدادها، حقایق، اعداد و ارقام داشته باشد. او باید توان مدیریت و سازماندهی خوبی داشته و در موارد لزوم تصمیم گیری های درستی برای گروه انجام دهد. همچنین همانطور که گفته شد داشتن روابط عمومی خوب و ایجاد ارتباط نزدیک و توام با احترام با مسافران، داشتن ظاهری آراسته و مسئولیت پذیری بالا، از دیگر خصوصیات اصلی راهنمای گردشگری است.

راهنمای گردشگری در سفر باید همیشه در دسترس باشد. بنابراین گاهی از صبح زود تا آخر شب مشغول کار است. حجم کار او در زمان هایی از سال به خصوص تعطیلات بسیار بیشتر خواهد بود.

 

خصوصیات شخصی راهنمای تور

بیشتر مدیران برای انتخاب، گزینش و ارزیابی راهنمایان یا برگزارکنندگان تور به خصوصیات زیر توجه ویژه ای دارند:

1 ) نیرومندی و مصمم بودن: یک راهنمای تور باید توانایی رهبری را داشته باشد. یعنی بتواند مدیریت کند و تصمیم بگیرد. این کار به درد کسانی که دارای شخصیتی دودل، بی ثبات، ترسو و کمرو هستند نمی خورد.

2 ) دید مثبت: راهنما باید آدمی خوشبین باشد یا دست کم اینگونه خود را نشان دهد. این خوشبینی باید مسری باشد. راهنمای منفی باف مایه دردسر و گرفتاری است، با این همه راهنمای تور نباید دچار خوش بینی بیش از اندازه باشد.

3 ) زیرکی و خوش سرزبانی: یک همراه تور هم باید سیاستمدار باشد هم با مسافران گروه و هم با کارکنان، هتل ها، رستوران ها، شرکت های حمل ونقل و رانندگان، روشی سیاستمدارانه داشته باشد. وی نباید به شایعات توجه کند، به اعتماد طرف های خود باید ارج بگذارد و به حساسیت های آنها توجه کند.

 

چگونه تورلیدر و راهنمای تور شویم؟

 

 اگر یادتان باشد قبلا هر کس که به این کار علاقمند بود، کمی درباره جاذبه‌های یک منطقه مطالعه می‌کرد و بعد از آن به راحتی تور برگزار می‌کرد. این روش به علت خطرات و عواقب بدی که به همراه داشت، باعث شد که برای آن از طریق سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قوانینی مبنی بر ضرورت داشتن کارت راهنمای تور، تدوین شود. 

در راستای همین قوانین، موسسات آموزشی مختلفی در جهت ارائه آموزش‌های استاندارد راهنمای تور و تورلیدری زیر نظر سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شکل گرفتند. افراد بعد از گذراندن دوره و قبولی در آزمون‌های داخلی و آزمون جامع، کارت راهنمای تور دریافت می‌کنند که با آن، مجوز برگزاری تور را به عنوان راهنما پیدا می‌کنند.

 هر سال با توجه به نیازهای دنیای گردشگری و سفر، دوره‌های جدیدی به این آموزش‌ها اضافه می‌شوند که این به معنی گام برداشتن در زمینه تخصص است. دوره‌هایی که هم‌اکنون وجود دارند عبارتند از: دوره‌های راهنمای تور ایرانگردی و جهانگردی، راهنمای تور طبیعت‌گردی، راهنمای تور پرنده‌نگری، راهنمای تور کوهستان، راهنمای تور زمین‌گردشگری، راهنمای تور کودک، راهنمای تور دوچرخه‌سواری و دوره مدیریت فنّی آژانس‌های مسافرتی.