یکی از رشته های زیر شاخه انسانی وکالت می باشد ، به راحتی می توان بیان کرد که پنجا درصد ازافرادی که رشته انسانی را انتخاب می کنند ه دلیل رشته وکالت می باشد . اما خب مسلما همه افراد نمی توانند به آن موفقیتی که باید بدست آورند برسند . چرا که خیلی از افرادی که شغل وکالت را انتخاب می کنند حتی نمی توانند به این شغل برسند چرا که به اشتباه آن را انتخاب می کنند و اصلا حیطه اخلاقی آن ها به این شغل نیز نمی خورد پس در اینجا ما تصمیم دارم تا وظایف و آینده کاری شغل وکالت را بررسی کنیم و پس از آن ببینیم که یک وکیل باید چه ویژگی هایی داشته باشد تا بدین منظور شغل وکالت را به شما معرفی کرده تا شما با اطلاعات و اگااهی کامل این شغل را انتخاب کنید .
وظایف وکیل
مشاوره به مراجعان در خصوص موارد قانونی
حضور در دادگاه به عنوان نماینده موکل خود و دفاع از آنها
تهیه پیش نویس ها، قراردادها و نامه ها برای درج در پرونده و پیشبرد امور حقوق و قضایی موکل خود
جستجوی موارد مشابه قبلی برای تسهیل کار پرونده جاری در دست
جمع آوری و نگهداری از مستندات و مدارک مربوط به پرونده برای ارائه به دادگاه جهت دفاع از موکل خود
شرکت در جلسات و مذاکره ها به منظور کشف اطلاعات بیشتر، بررسی بیشتر پرونده و یا ارائه توضیحات یا دلایل و مدارک به ذی نفعان
ارائه مدارک و شواهد به دادگاه و دفاع از موکل
کار شما می تواند در حوزه های زیر باشد :
بخش خصوصی - ارائه خدمات حقوقی از جمله گواهی انحصار وراثت، قانون مدنی و خانواده، دادخواهی، آسیب های شخصی و قانون جزا
بخش تجاری - مشاوره دادن و انجام کارهایی برای بخش های تجاری مختلف مانند قوانین مربوط به قراردادها، مالیات، قوانین استخدام، خرید و فروش و ادغام شرکت ها
مشاوره خصوصی به شرکت ها، دولت ها و مقامات محلی
یک وکیل معمولا به صورت تخصصی کار کرده و تنها در یکی از شاخه های وکالت وارد می شود و تجربه کسب می کند.
شخصیت شناسی وکیل
پیچیدگی مسائل و پروندههای حقوقی ایجاب میکند وکلا به صورت شخصیتی، توانایی بالایی برای حل مسائل و مشاوره داشته باشند. یک وکیل موفق انواع خطرات در جوانب مختلف اجتماعی را میپذیرد و با صبر و حوصله کافی سختترین پروندههای حقوقی را پیگیری و تحلیل میکند. روحیه قانون گرایی، عدالت جویی و حل مسائل بر اساس برنامه ریزی از ویژگیهای شخصیتی یک وکیل موفق محسوب میشود. علاوه بر خصوصیات شخصی و اجتماعی، یک وکیل باید نسبت به تمام تغییر و تحولات دانش کاری خود مطالعه کرده و مسلط باشد. با توجه به مدل شخصیت شناسی MBTI تیپ های شخصیتی ISTJ و INTJ برای استخدام در شغل وکیل مناسب اند. اگر وکیل هستید یا به این شغل علاقه مندید می توانید با آزمون MBTI کاران شخصیت خود را بشناسید.
آینده و بازار کار
بهطورکلی درآمد یک وکیل تابع تعرفههای کانون وکلای دادگستری (که هر سال تعیین میشود) و تعداد پروندههای ارجاعی است. رشتهی حقوق خوشبختانه رشتهی محترمی است و از جایگاه اجتماعی خوبی برخوردار است.
اغلب مقامات معروف دنیا مانند سیاستمدارها و روسای جمهور حقوقدان هستند. زمینهی فعالیت برای وکیلان بسیار متنوع است و اگر فردی از علاقه و استعداد کافی برخوردار باشد و بتواند مهارتها و تجربههای لازم را کسب کند، میتواند آیندهی خوبی برای خود رقم بزند و در رشتهی خود موفق باشد.
شخصی که در آزمون ورودی کانون وکلا قبول شود بعد از اینکه دو سال کارآموزی را با موفقیت سپری کند میتواند پروانهی وکالت گرفته و دفتر وکالت تأسیس کند و همچنین اگر مدرک دکترای معتبری از دانشگاه دریافت کند، میتواند به تدریس در دانشگاهها مشغول شود.
مهارت و دانش مورد نیاز
وکیل مسیر ایرانیمهارت عالی در سخنوری و نوشتن جهت تنظیم متن دفاعیه و قرائت آن در دادگاه
توانایی تحلیل میزان زیادی از اطلاعات
دقت بالا و توجه زیاد به جزئیات - زیرا کوچکترین موضوعی می تواند بر مسیر پرونده تأثیرگذار باشد و بی توجهی به آن آثار غیر قابل جبرانی به همراه داشته باشد
توانایی توضیح موارد قانونی برای افراد غیر متخصص به صورت خوب و واضح
اعتماد به نفس زیاد به منظور دفاع کامل از موکل در صحن دادگاه
توانایی متقاعدکردن دیگران
توانایی تحمل فشار کاری زیاد و انجام چندین کار به طور همزمان
درایت و همدلی با موکل خود به منظور ایجاد اعتماد به نفس و آرامش در او در جهت پیشبرد بهتر پرونده
شهامت و جسارت
راز داری - زیرا وکلا اطلاعات بسیار خصوصی موکلان خود را به منظور دفاع بهتر از پرونده کسب می کنند و باید برای موکلان خود رازدار خوبی باشند
آشنایی با مسائل مالی و اعداد و ارقام به خصوص اگر با اموال و کارهای مالی سر و کار دارید.
آشنایی نسبی با علوم جامعهشناسی، روانشناسی، انشان شناسی و علوم فلسفه - زیرا حقوق با این علوم ارتباط نزدیکی دارد و برای موفق شدن در این شغل باید با آنها آشنا بود.