کسب و کار

نظر

اگر فکر می کنید که عاشق کامپیوتر و اینترنت هستید و  توانایی مدیریت و سازماندهی شما بالا است ، این شغل برای شما مناسب خواهد بود.

مدیران سایت یا همان وب مسترها در واقع مسئول نگهداری وب سایت ها می باشند. اطمینان از اینکه وب سایت های تحت نظارت به درستی کار می کنند یا نه و به کاربران و مخاطبین سرویس مطلوب را ارائه می کنند یا نه ، از مهمترین اهداف شغلی وب مسترها این نکاتی است که مطرح کردیم . وبمستر ها مرتبا سرعت دسترسی به سایت و دردسترس بودن صفحات آن را بررسی کرده و در صورت ایجاد مشکل به سرعت اقدام به برطرف کردن مشکل سایت می کنند.

حال وب مستر کیست ؟ به عبارت دیگر به مدیر یا مسئول ارشد وب سایت، وبمستر می‌گویند. کسی که مسئول طراحی، توسعه و بازاریابی و نگهداری یک سایت  است. معمولا یک وبمستر با تمامی فوت و فن های طراحی گرافیکی،کدنویسی ،برنامه نویسی و همچنین اصول مدیریتی آشنا است.

 

وظایف وبمستر

وظایف وبمستر بسیار متنوع است؛ در واقع با توجه به هدف وب سایت، وب مسترها  وظایف گوناگونی برعهده دارند . اما همان طور که اشاره کردیم از مدیریت محتوای سایت تا مدیریت کامپیوتر سرور و یا هر دوی اینها ممکن است جزئی از وظایف وبمسترها باشد.

 

در ادامه با برخی از وظایف وبمستر آشنا می‌شویم:

بررسی وضعیت سرور (هاستینگ) سایت (از نظر صحت کارکرد ، کندی و یا ترافیک آن)

تهیه بانک اطلاعاتی از کاربران سایت (جهت اطلاع رسانی)

بررسی صحت لینک‌های موجود در سایت

بررسی عناوین (title) صفحات مختلف سایت

بررسی و رفع اشکالاتی مطرح شده توسط کاربران سایت

ثبت سایت و بالا بردن رتبه‌ی آن در موتورهای جستجو

بررسی منابع ورود کاربران به سایت (referral link)

بهبود کلمات کلیدی محتوای سایت برای موتورهای جستجو

بررسی صفحات پر بازدیدکننده و کم بازدیدکننده سایت و بهبود آنها.

درک نیاز مخاطبان سایت از طریق هماهنگی بین نام سایت و کیفیت مطالب.

ارائه گزارش سالیانه به بازدیدکنندگان درباره عملکرد سایت در طول یک سال گذشته.

به روز کردن صفحات اصلی

ارسال به موقع اطلاعات و مقالات جدید در سایت

 

شغل وبمستری چیست ؟

وبمستر ی در واقع فعالیتی است که یک وبمستر به انجام می رساند. در این شغل ، فرد دارنده شغل به نگهداری یک سایت در کسب و کار اینترنتی می پردازد. گستره کاری شغل وبمستری بسیار زیاد است و در واقع وبمستر  می تواند یک تیم را برای موفقیت یک کسب و کار اینترنتی مدیریت نماید.

 

به صورت واضح تر می توانیم بگوییم که در شغل وبمستر ی ، رهبری تیم کسب و کار اینترنتی هم گنجانده می شود. اگر بخواهیم شرح وظایف این شغل را به صورت خلاصه مورد بررسی قرار دهیم باید بگوییم که یک وبمستر در شغل خود باید سایت را به اهدافی که برای آن تعیین شده است برساند.

 

دانش و مهارت مورد نیاز شغل مدیر وب سایت

علاقه به حوزه فناوری اطلاعات و کامپیوتر

علاقه و توانایی در کارهای گرافیکی، طراحی و برنامه نویسی (در صورتی که خود سایت شخصی داشته و مسئول کلیه کارهای آن می باشد)

دقت و توجه به جزئیات

آشنایی با فنون بازاریابی و جذب مخاطب در فضای مجازی

توان سازماندهی و مدیریت مناسب

 

تخصص‌های مورد نیاز یک وبمستر حرفه‌ای چیست؟

تفاوتی ندارد مدیریت یک سایت کوچک را برعهده دارید یا یک وبسایت بزرگ، به عنوان هدایت‌کننده‌ی یک کسب‌و‌کار لازم است تا حدودی با تمام اتفاقاتی که در یک وبسایت رخ می‌دهد آشنا باشید، برخی از این موارد عبارتند از:

برنامه‌نویسی و اجرا

سئو و تولید محتوا

کنترل و بررسی سرور

تامین امنیت وبسایت

دیجیتال مارکتینگ

آنالیز ترافیک ورودی

بهبود تجربه‌ی کاربری

همانطور که مشاهده می‌کنید شما به عنوان یک مدیر وبسایت یا کسب‌و‌کار اینترنتی باید به موارد گوناگونی تسلط داشته و بتوانید از پس کنترل آن‌ها بر بیایید.

 

تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل مدیر وب سایت

با توجه به همه گیر شدن علوم مرتبط با فناوری اطلاعات و کامپیوتر در دنیا، لذا تعداد قابل توجهی از فعالان این حوزه دارای مدارک دانشگاهی و آکادمیک مرتبط نمی باشند و دانش خود را به صورت تجربی و مطالعه کتاب ها و منابع غیر درسی مرتبط بدست آورده اند. اما با این حال مطمئنا تحصیل در یکی از رشته های مرتبط در دانشگاه ها و آموزشگاه های کشور درصد موفقیت و فهم شما از کسب و کارهای اینترنتی را افزایش خواهد داد.

 

لذا فارغ التحصیلان مدرک کارشناسی در علوم کامپیوتر، مهندسی نرم افزار،مهندسی فناوری اطلاعات و یا کارشناسی ارشد در یکی از گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر و گرایش های  ارشد مهندسی فناوری اطلاعات می توانند وارد این شغل شوند.

همچنین برای کسب مهارت های روز دنیا در خصوص نحوه نگهداری و مدیریت وب سایت می توانید دوره های کوتاه مدت تخصصی را در مراکز آموزشی معتبر بخش خصوصی بگذرانید و از آخرین دستاوردها و ابزارهای مدیریت و توسعه وب سایت در این کلاس ها بهره ببرید.

 

انتخاب وبمستری به عنوان شغل

گزینه‌ دیگری که پیش‌روی شماست، استخدام در سازمان‌های بزرگ بوده که می‌تواند موقعیت شغلی مناسبی را به عنوان مدیر اجرایی وبسایت برای شما فراهم کند، اما لازمه‌ی رسیدن به این جایگاه داشتن تجربه و تخصص نسبتا بالا است، چرا که مدیریت یک وبسایت بزرگ کار دشواری خواهد بود، ضمن اینکه شما باید به خوبی با تمام تخصص‌های یک وبمستر حرفه‌ای آشنا باشید تا بتوانید به درستی بر فعالیت اعضای تیم پشتیبانی وبسایت نظارت داشته باشید.

 

از سوی دیگر، اگر فکر می‌کنید به اندازه‌ی کافی دانش و مهارت در این زمینه دارید می‌توانید کسب‌و‌کار اینترنتی خودتان را راه‌اندازی کرده و از طریق آن به کسب درآمد بپردازید، راه‌های زیادی برای کسب درآمد از اینترنت وجود دارد که می‌توانید در مقاله‌ی آموزش راه‌اندازی کسب‌و‌کار اینترنتی آن‌ها را مطالعه نمایید، یکی از جذاب‌ترین متد‌های کسب درآمد از این حرفه راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار شخصی است، در صورتی که فکر می‌کنید توانایی این کار را دارید حتما آن را امتحان کنید!

 

فرصت های شغلی و بازار کار مدیر وب سایت:

با توجه به گسترش روزافزون وب سایت های ایرانی، مطمئنا به ازای هر سایت یک نفر به عنوان مدیر سایت، مسئول مدیریت، نگهداری و توسعه آن است. اما بسیاری از وب سایت های مذکور دارای فعالیت تجاری قابل توجهی نمی باشند و می توان چنین استنباط کرد که بسیاری از وب مستر ها از روی علاقه و به عنوان کار موازی در این بخش فعالیت می کنند.

 

از سوی دیگر بسیاری دیگر از آنها در شرکت های کامپیوتری و اینترنتی استخدام بوده و به صورت تخصصی فعالیت می کنند. برخی نیز برای خود کسب و کاری راه انداخته و درآمد شخصی خود را دارند.

 

اما به طور کلی بازار کار این شغل در ایران رو به گسترش است و با ادامه این روند، روز به روز نیاز شرکت ها و سازمان ها به مهارت و تخصص وب مسترها افزایش یافته و اهمیت کار آنها بیش از پیش شناخته خواهد شد.