کسب و کار

اگر فکر میکنید که به طراحی و چیدمان (دکوراسیون) علاقه دارید، شغل طراحی دکوراسیون مناسب شما می باشد .طراحی دکوراسیون در حقیقت مجموعه‌ای از طرح‌های متنوع و گوناگون است که محیط یک ساختمان به فضایی زیبا تبدیل می‌کند.برخی از افراد با شغل طراحی دکوراسیون آشنایی کاملی ندارد بنابراین در این مطلب قصد داریم تا به طور کامل شما را با این شغل جذاب و زیبا آشنا کنیم پس پیشنهاد می کنم تا انتها همراه ما باشید . کلمه دکوراتور داخلی آخرای قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم به وجود آمده است. به آن دسته از افرادی می گویند که در زیباسازی فضای داخلی انواع ساختمان ها در سبک‌های مختلف تخصص دارند. کسی که قرار است رشته طراحی دکوراسیون را بخواند و در این حیطه فعالیت کند باید از سلیقه خوبی هم برخوردار باشد و تا به خوبی بتواند انواع نگ و تزیینات ها را کنار هم وفق دهد . 

 

تعریف طراحی داخلی

دراصل طراحی داخلی یا همان طراحی دکوراسیون داخلی، هنر چیدمان داخل فضای ساختمان است و به نوعی علم ارتقا درون یک محیط است که هدف آن ایجاد یک فضا برپایه  سلامت روحی و زیبایی شناختی سازه ای است که فرد یا افرادی داخل آن زندگی می‌کنند و یا فعالیت اجتماعی انجام می‌دهند.

 

طراح دکوراسیون داخلی کیست؟

طراح دکوراسیون داخلی کسی است که در این شغل وظایف گوناگونی را بر عهده می‌گیرد. مانند برنامه ریزی، تحقیق، هماهنگی، مدیریت پروژه‌هایی که در دست دارد، ایجاد و تولید برخی لوازم، طراحی، بازرسی و نظارت بر پروسه و کیفیت انجام کار و همچنین ارتباط با مشتری‌ها.

 

بازار کار رشته طراحی دکوراسیون داخلی در ایران و کشورهای خارجی چگونه است؟

رشته طراحی دکوراسیون داخلی با طرح‌های تجاری به خوبی ارتباط برقرار می‌کند. گستردگی این بخش که شامل موارد زیر است، باعث رونق اقتصادی و اجتماعی نیز خواهد شد:

در بخش خرده فروشی، فارغ التحصیلان رشته طراحی دکوراسیون داخلی به دنبال آماده سازی و بهسازی جلوه‌های بصری فروشگاه‌ها و مراکز خرید رفته و کسب و کارهای تجاری مرتبط با مشتریان را در دست می‌گیرند.

در بخش طراحی دکوراسیون اختصاصی، دفاتر و دکوراسیون محیطهای اداری همانند بانک‌ها و مراکز اداری را ساماندهی می‌کنند. طراحی و اجرای دکوراسیون فضاهای خاص مانند شرکت‌های برندینگ از جمله فعالیت‌های اصلی در رابطه با طرح‌های تجاری برای آن‌ها محسوب می‌شود. در حوزه درمانی و بهداشت، طراحی و اجرای اماکنی هم چون بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی، دندانپزشکی‌ها، کلینیک‌ها، درمانگاه‌ها، اماکن روان پزشکی، آزمایشگاه ها و مراکز تخصصی مرتبط با علوم پزشکی را بر عهده می‌گیرند.در حوزه تفریحات و سرگرمی، هتل‌ها، استراحتگاه‌ها، کشتی‌های تفریحی، سالن‌های ازدواج، کافه‌ها، صحنه آرایی سینمایی و تئاترها، سالن‌های برگزاری موسیقی و کنسرت‌ها، سالن‌های ورزشی، رستوران‌ها باشگاه‌ها و اماکن مقدس را در دست طراحی و اجرا می‌گیرند.

در بخش دیگر، مؤسسات خصوصی و دولتی اعم از دانشگاه‌ها، مدارس و مهد کودک‌ها و سالن‌های اجلاس و همفکری نیز در حیطه مشاغل رشته طراحی دکوراسیون داخلی است.

 

وظایف طراح داخلی

ملاقات با مشتریان برای آگاهی از نیازها و نظرات آنها

ایجاد طرح ها مطابق با نیاز مشتریان، بودجه آنها و نوع ساختمان

تهیه طرح اولیه برای نشان دادن به مشتریان

مشاوره دادن به مشتریان در خصوص رنگ ها، پارچه ها، وسائل و مبلمان

ایجاد طرح های نهایی با کمک برنامه های کامپیوتری

مشخص کردن زمان بندی و تخمین هزینه های پروژه

تهیه مبلمان، پارچه ها، کف پوش ها و پوشش دیوارها در صورت لزوم

نظارت بر نصب و اجرای طرح ها

بازدید از پروژه برای اطمینان از رضایت داشتن مشتری

طراح داخلی معمولا افرادی را برای انجام کارها در ساختمان ها استخدام کرده و خود بر آنها نظارت دارد.

 

چه کسانی در رشته دکوراسیون داخلی موفق تر می شوند؟

کسانی که ویژگی های زیر را داشته باشند:

 

• خلاقیت – یکی از مهم ترین عوامل موثر در یک طراحی داخلی خوب است. طراح داخلی باید ازخلاقیت خود در تطبیق مناسب ویژگی های کاربا نیاز مشتری استفاده کند.

• مهارت عالی در سازماندهی – در شغل طراحی داخلی عوامل زیادی دخیل هستند که باید مد نظر قرار بگیرند تا کار به خوبی انجام شود.

• مهارت مدیریت پروژه – برای کنترل و مدیریت عوامل مختلف از جمله دوزنده و نصاب پرده ها، نصاب کف پوش، نصاب در، پنجره و…

• مهارت طراحی و مدل سازی کامپیوتری – به دلیل اینکه بخش اعظم طراحی بوسیله نرم افزارهای کامپیوتری انجام می گیرد.

• اطلاع از محصولات، مواد و تجهیزات مرتبط به کار خود که در بازار موجود است.

• مهارت ارتباطی موثر برای همکاری با تامین کنندگان، پیمانکاران و مشتریان

• توانایی کنترل هزینه ها و انجام کار در چارچوب بودجه معین شده توسط مشتری

 

تفاوت رشته طراحی داخلی با دکوراسیون داخلی

یکی از رایج ترین ابهامات و سوالاتی که اغلب افراد با آن مواجه میشوند این است که طراحی داخلی همان طراحی دکوراسیون داخلی می باشد؟ چه تفاوت و ارتباطی میان این دو رشته و هنر وجود دارد؟ پاسخ این سوال زیاد پیچیده نیست و در حالت کلی می توان گفت، به افرادی که علم و هنر چیدمان و هماهنگ سازی وسایل و عناصر موجود در یک محیط را با تحصیلات آکادمیک و تخصصی کسب کرده اند، طراح داخلی گفته میشود.

در مقابل، دکوراتیو یا افرادی که به عنوان طراحی دکوراسیون فعالیت دارند، ممکن است این هنر را با تحصیلات در دانشگاه های داخلی و خارجی بدست نیاورده باشند. این گروه از افراد بیشتر به صورت تجربی و بر اساس ذوق و سلیقه زیادی که دارند می توانند در این هنر و حرفه موفق شوند.

 

در یک تقسیم بندی و تعریف دیگر می توان تفاوت طراحی داخلی و طراح دکوراسیون را به این صورت بیان کرد:

طراح داخلی به افرادی گفته میشود که با کسب دانش و تخصص در دانشگاه، هماهنگی میان عناصر داخلی و وسایل یک محیط را ایجاد می کند. این گروه از افراد با استفاده از نرم افزارهای مختلف دکوراسیون و چیدمان مورد نظر را طراحی می کنند. یک طراح دکوراسیون وظیفه اجرای طرح های ارائه شده توسط طراح داخلی را دارد. در نتیجه می توان گفت طراحان داخلی نقش مدیر پروژه و طراحی را داشته و دکوراتیو وظیفه اجرا دارد. نتیجه موفقیت در انجام یک پروژه طراحی داخلی و دکوراسیون، هماهنگی و همراهی این دو گروه از افراد در تمام مراحل کار می باشد.

 

از دیگر ابهامات موجود در این زمینه این است که معماری داخلی یا طراحی داخلی چه تفاوتی دارد. علم معماری ارتباط مستقیم با کار کردن با مصالح ساختمانی و ساخت و ساز فضای داخلی بنا به شیوه ای کاملا هنرمندانه و استاندارد می باشد. در واقع، یک معمار داخلی باید بتواند تا حد زیادی با اصول زیباشناسی و طراحی داخلی آشنایی داشته باشد تا در نهایت بتواند فضای داخلی یک ساختمان را به صورت کاربردی و استاندارد طراحی نماید.