یک نویسنده باید حتما ویژگی ها و خلاقیت هایی را در اختیار داشته باشد تا بتواند به عنوان یک نویسنده در این حوزه فعالیت کند و به کسب درآمد بپردازد ، خیلی از افراد هستند که نویسنده خوبی هستند اما در مسرخود با مشکلاتی و موانعی رو به رو شده اند که باعث شده تا به این شغل به عنوان یک تفیح نگاه کنند و نتوانند از آن به کسب درآمد بپردازند . خیلی از نوجوانان هستند که با توجه به شور و هیجاناتی که دارند خلاقیت های زیادی دارند و البته فکر آن ها آزاد تر است به همین منظور خیلی از ان ها علاقه دارند تا وارد حیطه نویسندگی شوند اما نمیدانند که باید از کجا شروع کنند ، در این مقاله قصد داریم تا به طور کامل و حرفه ای شما را با شغل نویسندگی آشنا کنیم و مشخصات یک نویسنده را برای شما شرح دهیم تا ببینید آیا اصلا علاقه ای به این رشته دارید و میتوانید در آن موفق عمل کنید .
شخصیت های مناسب این شغل
در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و … برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.
به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.
ویژگی های یک نویسنده خوب
از اولین ویژگی های یک نویسنده خوب داشتن عشق و علاقه به این حرفه است.همچنین یک نویسنده باید فردی خلاق ,ایده پرداز , آشنا با ذائقه مخاطب هدف باشد.داشتن اطلاعات عمومی ,پرهیز از انجام کارهای تکرای از دیگر ویژگی های یک نویسنده خوب است.داشتن صبر و تحمل از دیگر مواردی است که نویسندگان خوب صاحب این ویژگی هستند.گاهی اتمام یک کتاب ممکن است بخشی از سال های زندگی یک نویسنده را بگیرد آن ها با آگاهی از این موضوع با حوصله و با مداومت به نوشتن ادامه می دهند.داشتن احساس مسئولیت در قبال مطالبی که نشر می دهند از ویژگی های غیر قابل چشم پوشی یک نویسنده خوب است .
مهارت های نویسندگی
- استعداد نوشتن داشتن و قدرت دست به قلم بودن
- تمرکز بالا داشتن
- روحیه مطالعه و انتقاد پذیر داشتن
- دارای ذهنی باز و دیدی گسترده به موضوع انتخاب شده داشتن
- دقیق بودن و دقت بینی داشتن
- مدیریت زمان داشتن
- آگاهی و تسلط کامل بر قواعد و دستور زبان و شیوه های نگارش داشتن
- شناخت مخاطب خود که در چه سطح فکری است
- توانایی کنترل ذهن خود را داشتن
وظایف نویسنده
- انتخاب موضوع و تعیین محور نوشته خود
- انتقال هدف خود به طوری که خواننده در پایان، برداشت مورد نظر را نتیجه بگیرد.
- به دست آوردن اطلاعات لازم و درست از منابع معتبر
- مطلع بودن از قوانین کپی و رعایت آنها
- شرکت در جلسات نقد و بررسی آثار خود
- تجدید نظر کردن و اصلاح کردن نوشته خود در صورتی که نیاز باشد
- ارائه نسخه پیش زمینه به ناشر
- ساده نویسی و به دور از مبهم بودن
7 چالش پیش روی نویسندگان
مانند تمام مشاغل حوزه هنر نویسندگان به دلیل نوع کار خود با چالشهای متعددی رو به رو هستند که در ادامه به برخی از آنها اشاره کردهایم:
نبود حمایتهای مالی و معنوی کافی از سوی مسئولان
وجود مشکلات اقتصادی و پایین بودن درآمد برای اکثر نویسندگان
نبود رابطه مناسب بین ناشران و نویسندگان
متزلزل بودن آینده شغلی
تیراژ پایین کتابها به دلیل ضعیف بودن فرهنگ کتابخوانی در بین مردم کشور
نبود شغلی به نام نویسندگی در بین مشاغل مشخص و تعریف شده در کشور
عدم امکان تشکیل صنف نویسندگان به دلیل رسمی نبودن این شغل
تولید محتوا
این روزها عصر ، عصر تکنولوژی است و شرکت های بسیاری قصد نگارش متون برای سایت ها و وبلاگ هایشان دارند. شما نیز می توانید با مهارتتان در نویسندگی در یکی از این مشاغل استخدام شوید و به طور طولانی مدت با آن ها همکاری کنید. نویسندگی در سایت ها ، شاخه های متفاوتی دارد و موضوعات بسیاری را در بر می گیرد. همین امر باعث میشود که شما یک موضوع دلخواه را انتخاب کنید و بدین ترتیب بهترین بازدهی را از خود به نمایش بگذارید. این یک مزیت است. پس یکی از بهترین گزینه های شما می تواند ورود به حوزه ی تولید محتوا باشد.
برای ورود به این حوزه نیاز است از طریق آگهی های استخدام در این حوزه ورود کرده و این شغل را کسب کنید. روزانه سایت های بسیاری در خواست همکاری داده و از بسیاری از تولیدگران محتوا برای همکاری دعوت می کنند.برای تولید محتوا تنها چیزی که نیاز دارید ، چند نمونه کار خوب است. لازم نیست این نمونه کارها را حتما در سایتها قرار داده باشید ، بلکه از نوشته های خودتان که در موضوع مشابهی با موضوع سایت مورد نظر دارد نیز می توانید استفاده کنید.مهارت های نویسندگی لازم در این حوزه نیز همان مهارت های اولیه است که در باب همه ی مشاغل نویسندگی حکم می کند و آن یادگیری اصول نویسندگی است.
بازارکار و آینده شغلی نویسنده
نویسنده معمولا به صورت آزاد و مستقل کار می کند. در شروع کار به دلیل نداشتن سابقه، گرفتن سفارش از مشتری کار سختی است ولی به مرور با انجام چند نمونه کار، می تواند راحت تر سفارش کار بگیرد. البته برخی نویسنده به صورت اختصاصی برای روزنامه یا مجله ای نوشته و کسب درآمد می کنند.
شغل نویسندگی در کشور با مسایل و مشکلاتی روبرو است که برخی از آنها عبارتند از :
وجود مشکلات اقتصادی برای اکثر نویسندگان
نبود حمایت های مالی و معنوی کافی از سوی مسئولان به خصوص در شهرستان ها
نبود رابطه مناسب بین ناشران و نویسندگان
نبود شغلی به نام نویسندگی در بین مشاغل مشخص و تعریف شده در کشور
تیراژ پایین کتاب ها به دلیل ضعیف بودن فرهنگ کتابخوانی در بین مردم کشور
عدم امکان تشکیل صنف نویسندگان به دلیل رسمی نبودن این شغل
در خصوص وضعیت بازارکار و میزان فرصت های شغلی موجود برای نویسندگان در کشور اطلاعات دقیقی در دسترس نمی باشد. در صورت رشد سطح فرهنگ مطالعه و کتابخوانی مردم و حمایت بیشتر از این حوزه، می توان بازارکار مطلوبی را در سال های آتی برای این شغل پیش بینی کرد.